Publiceren over de taalgrens
Samenvatting
De voertaal van het Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken (TvA) is Nederlands. Ten tijde van het verschijnen van de eerste TvA was dat nog 'normaal', dat wil zeggen: voor soci?ale wetenschappers was publiceren in de moedertaal gebruikelijk. Inmiddels is dat drastisch veranderd, althans voor veel academici aan Nederlandse universiteiten. Onder aanvoering van de (Tilburgse) economen werd meer en meer aandacht gehecht aan journal-publicaties. In eerste instantie telde ieder Engelstalig blad wel, later ging het steeds meer richting ISI-publicaties en nog later kwam de factor impact centraal te staan. Inmiddels luidt de boodschap van het onderzoeksmanagement aan veel faculteiten dat het 'top' moet zijn: men dient te publiceren in de bladen in de top tien of zelfs top vijf. TvA telt in ieder geval niet meer, laat staan publiceren in Nederlandstalige boeken. Wat moeten we daar nu van vinden?
Onbeperkt toegang tot het online archief?
Wilt u dit artikel en alle andere artikelen in het archief onbeperkt kunnen lezen?
Log in of neem een abonnement.
© 2009-2021 Uitgeverij Boom Amsterdam
De artikelen uit de (online)tijdschriften van Uitgeverij Boom zijn auteursrechtelijk beschermd. U kunt er natuurlijk uit citeren (voorzien van een bronvermelding) maar voor reproductie in welke vorm dan ook moet toestemming aan de uitgever worden gevraagd:
Behoudens de in of krachtens de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze uitgave worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch door fotokopieën, opnamen of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.
Voor zover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikelen 16h t/m 16m Auteurswet 1912 jo. Besluit van 27 november 2002, Stb 575, dient men de daarvoor wettelijk verschuldigde vergoeding te voldoen aan de Stichting Reprorecht te Hoofddorp (postbus 3060, 2130 KB, www.reprorecht.nl) of contact op te nemen met de uitgever voor het treffen van een rechtstreekse regeling in de zin van art. 16l, vijfde lid, Auteurswet 1912.
Voor het overnemen van gedeelte(n) uit deze uitgave in bloemlezingen, readers en andere compilatiewerken (artikel 16, Auteurswet 1912) kan men zich wenden tot de Stichting PRO (Stichting Publicatie- en Reproductierechten, postbus 3060, 2130 KB Hoofddorp, www.cedar.nl/pro).
No part of this book may be reproduced in any way whatsoever without the written permission of the publisher.